A 3 fontos eszköz, mely segít jó kapcsolatot tartani partnereiddel

A 3 fontos eszköz, mely segít jó kapcsolatot tartani partnereiddel

Azt hiszem, azzal az állítással nem vitatkozhatunk, hogy az üzleti sikereket a kapcsolati rendszer, a partneri viszony határozza meg, jelentős részben. A kapcsolati háló valóságos vagyon, ezért kulcsfontosságú ennek ápolása, fenntartása, valamint újabb szálak folyamatos kiépítése. Ez nemcsak márkád/céged jelenlegi helyzetét biztosítja be, hanem üzleti bővülésedet is elősegíti. 

Bárcsak lenne 3 tuti megoldás, amellyel könnyedén megtarthatjuk a jó kapcsolatot üzleti partnereinkkel! De hiszen van is, mi pedig most megosztjuk veled, mit kell tenned: 

1. Használd a levelezőlistád


Ideje elkezdeni annak a levelezőlistának a használatát, amelyet hosszú időn keresztül gyűjtögettél; akikkel/akiknek az elmúlt években dolgoztál. Figyeld az szezonális aktualitásokat, például rendre „jelentkezz be” egy-egy ünnepi üzenettel, vagy köszöntsd fel partnereidet születésnapjuk alkalmából. Persze gyűjtögesd tovább folyamatosan a neveket, ha van gyakornokod, remek kezdet számára kiadni ezt feladatként. 😉 Például használj akciógombot közösségi média felületeiden, mondjuk „kapcsolatfelvétel” vagy „regisztráció” gombokat, melyekre kattintva a felhasználó egy landoló oldalra kerül, ahol bekérheted az e-mail címét.

2. Év végi köszönöm

Fontold meg, gondold át alaposan, ki volt az, aki igazán sokban segítette a vállalkozásod sikerét az elmúlt évben. Nézheted anyagi szempontból is, de fontos lehet egy-egy gesztus értékű segítség is. Ezeket feltétlenül köszönd meg. Nyilván azon ügyfeleid, akik sokat hoztak a konyhára, kiemelt figyelmet érdemelnek, de például ne feledkezz meg arról a partnerről sem, aki a szülési szabadságod ideje alatt „pusztán csak annyit tett”, hogy mérhetetlen türelmet tanúsított feléd. Háládat fejezd ki exkluzív ajándékkal, személyes meglepetéssel. Ez is egy stratégia, és sokan sikerrel használják arra a célra, hogy emlékezetes ajándékkal kiemelt figyelmet kapjanak ügyfeleiknél, ami jól jöhet egy következő megbízásnál. Itt a borkülönlegességtől kezdve, a Starbucks kuponfüzeteken át a csúcskategóriás okostelefonig, sőt még azon túl is lehet gondolkodni, büdzséfüggő.

3. Partnertalálkozók


Ez pedig a számunkra, a mi, rendezvényes szempontunkból legfontosabb eszköz, mellyel megőrizheted a jó kapcsolatot partnereiddel. Fontold meg alkalmi vacsora megrendezését vagy találj ki egy olyan rendszeresen megszervezésre kerülő év végi programcsokrot, amelyet már előre várnak partnerid minden évben. Egy jó partnertalálkozó végső célja, hogy maradandó élményekkel térjenek haza meghívottaid, kellemes benyomást szerezve rólad, cégedről. Egy ilyen rendezvényen felfokozott hangulatban, finom ételek társaságában van lehetőséged viszonylag kötetlenebb formában beszélgetni beszállítóiddal és megrendelőiddel, és ápolni kapcsolatotokat. A vendéglátás, finom ételek csak egy része az eseménynek, hiszen kulcsfontosságú olyan programokat felvonultatnod, amelyek élményt kínálnak. Az egy lehetőség, ha egy délutáni állófogadás köré különlegesen kreatív rendezényt és programokat szervezel, de egy formálisabb vacsorához például zenés műsor ideális lehet – ez alapos átgondolás kérdése. A lényeg, hogy ezeken a találkozókon üzleti kapcsolatok szilárdíthatók meg, akár hosszabb távú tervek bontakozhatnak ki, kicsit bensőségesebb viszony jöhet létre a felek között, megismerve azok más oldalát is. Spórolni ezeken az alkalmakon nem érdemes, hiszen a jó benyomás döntő fontosságú lehet, ezért mindenképpen javasoljuk szakértőre bízni a partertalálkozók megszervezését, a helyszín- és menüválasztástól, a meghívókon, dekoráción, műsoron át, a teljes kivitelezésig és lebonyolításig. 

Ne a véletlenre, hanem a Horizont Group Kft.-re bízd partnertalálkozóid sikerét, ha fontosak számodra a minőségi üzleti kapcsolatok! 17 év távlatából büszkén mondhatjuk, hogy számos esetben voltunk ötletadói, kivitelezői és szemtanúi sikeres partnertalálkozóknak. Legyen igény hagyományos üzleti estre vagy valami különleges, még soha nem látott, exkluzív megoldásra, számunkra nem jelent gondot. 😉 Kérd árajánlatunkat, és akár már holnap nekilátunk decemberi programod megszervezésének. Ne késlekedj, hiszen kellő időre van szükség a megfelelő helyszínkiválasztáshoz, a koncepció kidolgozásához, és megvalósításához, a szükséges programok, fellépők leszervezéséhez, a műsor betanításához.

Ha a fenti 3 tanácsot megfogadod, 2020-ban is garantáltan megőrzöd előző évi üzleti partnereidet, sőt, jó eséllyel biztosíthatod be magad újabbakkal. Keress bennünket bizalommal.