10 céges rendezvényötlet, amelynek költségvetéséhez nem kell bankot rabolni

10 rendezvényötlet, amelynek költségvetéséhez nem kell bankot rabolni

Manapság az alkalmazottak elismerése sokkal fontosabb, mint valaha. Szinte minden olyan tanulmány, amely a munkavállalók megtartásáról, elkötelezettségének és elégedettségének növeléséről szól, azt fejtegeti, hogy kritikus jelentőségűek a rendszeres megerősítések, valamint időről időre motivációs események szervezése. Noha sokféle módon megmondhatjuk a munkavállalóknak, hogy értékeljük és megbecsüljük őket, de egy jól átgondolt vállalati esemény vagy rendezvénysorozat azt mutatja számukra, hogy időt, pénzt és erőfeszítést fektetünk egy olyan élmény megteremtésébe, amely nemcsak nekik, hanem mindenkinek előnyös lesz. Ezt olvasva persze egyből fogják a fejüket a cégvezetők, mert minden belső rendezvény hatalmas pénzbeli invesztíciót feltételez, de ez nem szükségszerűen igaz. Olyannyira nem, hogy az alábbiakban konkrét példákat sorakoztatunk fel, milyen kisebb volumenű, de ötletes eseményeket lehet szervezni a cég alkalmazottainak házon belül úgy, hogy bankot se kelljen rabolni a szükséges büdzsé előteremtésére. 😉

1. Rendezzen egy irodai sportversenyt

Hétvégi sportverseny szervezése alkalmazottainak és a családtagjaiknak? Filléres ötlet, és a jó idő közeledtével heteken belül sikerrel be is vethető. Keressen egy nyilvános parkot, ahol sok hely van, és szervezzen frizbi, petanque vagy tollas versenyt, vagy bármilyen egyéb szabadtéri tevékenységet, amelyet a „legénység” szeret. Utána egy szabadtéri sütögetés vagy piknik szuper zárásként szolgálhat! 

2. Hétvégi kiruccanás

Talán költségesnek hangzik, de házon belül egészen kedvezően megúszható: kérdezze meg, esetleg mely kolléga vagy ismerős tudná kölcsön adni egy napra vagy a hétvégére a nyaralóját, és máris kezdődhet a hóbortos hétvége.  

TIPP: Social media, mint élménygyűjtemény

Ha egy-egy esemény alkalmával meghatározott hashtaget használnak a kollégák, az alatt összegyűjthetik a közös program fényképeit, mely később visszanézhető, esetleg beilleszthető egy vállalati hírlevélbe, év végi prezentációba. 

3. Jógatanár az irodában?

Egy jógastúdió kibérlése helyett fontolja meg egy jógatanár meghívását az irodába délutánra! Sok jógatanárnak kedvezményes céges csoportdíjai vannak, a jóga pedig felfrissíti a testet és szellemet is, így a kollégák valósággal megújulhatnak az irodában töltött idő alatt. 

4. Öltöztesse fel az irodát

Ha egy napos vállalati rendezvényt szeretne rendezni, és szeretné a helyszínbérlés költségeit csökkenteni, fontolja meg inkább az iroda dekorálását. Van mód arra, hogy átrendezze a bútorokat, és adjon hozzá egy kis díszítést, hogy a hely hívogatóbbá és barátságosabbá váljon a rendezvény idejére?

5. Kutyát a munkanapra!

Ha barátságos kölyökkutya tartózkodik az irodában, akkor mindenki felragyog az örömtől! Ha az alkalmazottaknak vannak kutyái, engedje nekik, hogy egy napra vigyék őket dolgozni. A kijelölt „kutyanapon” lehet készülni jutalomfalatokkal, játékokkal is. A kutyanapot havi rendszerességgel meg lehet szervezni, nincs különösebb költsége, mégis pozitív élményeket ad a dolgozóknak. 

6. Autósmozi

Ahelyett, hogy egy teljes mozitermet bérelne, autósmoziba vagy hangulatos kertmoziba invitálhatja dolgozóit régi filmeket nézni. Költséghatékonyabb és hangulatosabb időtöltés is. 

9. Közös ügy

Ha a vállalati események költségvetése korlátozott, a munkatársak értékelni fogják, ha beszállhatnak a spórolásba oly módon, hogy mindannyian hozzátesznek az eseményhez valamit, ami módjukban áll. Az egyik munkatárs testvére hobbi bűvész? Hívják el meglepetés vendégként. Másvalaki lehet, hogy az ismerős hamburgeres lakókocsiját tudja kölcsön kérni? Dobják össze, ami van, nagyobb lesz az élmény a csapatmunka hatására!

10. Kézírásos, személyre szabott „Köszönöm” üzenetek

A legjobb módja annak, hogy a munkavállalók számára igazolja, hogy értékeli munkájukat és hozzájárulásukat, az egy „köszönöm.” Ennek nagyszerű módja a személyre szabott, kézzel írt levél, melyeket be lehet tenni ajándékcsomagba vagy egy-egy nagyobb projekt végén, közös „koccintós est” végén átadni. 

Tetszettek fenti, büdzsé-barát ötleteink? Természetesen nagyobb költségvetéssel nívósabb eseményekben lehet gondolkodni, de ezek megszervezését lehetőség szerint már érdemes szakemberre bízni.